Zonnepanelen

Zonnepanelen

02 oktober 2018

Veel mensen plaatsten zonnepanelen of overwegen dit te doen. Heeft u zonnepanelen? Dan wilt u natuurlijk niet dat er iets met uw zonnepanelen gebeurt. Daarom is het belangrijk dat u zich hiervoor verzekert!

Claeren Zekerheidspakket

Heeft u een Claeren Zekerheidspakket en wilt u uw zonnepanelen verzekeren? Geef dit dan aan ons door. Wij tekenen dit aan op de polis. U betaalt hiervoor een lage extra premie. U bent dan goed verzekerd voor uw zonnepanelen bij brand, diefstal en storm.

Opstal- of inboedelverzekering?
Heeft u een eigen woning maar verzekert u deze niet in het Claeren Zekerheidspakket? Dan is het belangrijk om na te gaan of uw opstalverzekering schade door/aan zonnepanelen dekt. Dat hangt naast de polisvoorwaarden bijvoorbeeld ook af van de wijze waarop u de panelen bevestigde. Het is mogelijk dat uw opstalverzekering zonnepanelen niet standaard meeverzekert.

Bent u geen eigenaar van uw woning maar plaatste u wel zonnepanelen? Het Claeren Zekerheidspakket dekt schade aan de panelen dan via een toevoeging aan uw inboedelverzekering. Deze toevoeging noemen we huurdersbelang. U verzekert zich dan tot een waarde van € 6.000,-. Is de waarde hoger? Dan verzekeren wij de hogere waarde tegen een aanvullende premie. Heeft u zonnepanelen en verzekert u uw inboedel niet in het Claeren Zekerheidspakket? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar schade aan deze panelen niet dekt.

Uitsluitingen

Zonnepanelen kan men eenvoudig en zonder braakschade demonteren. Bij diefstal hebben veel verzekeringsmaatschappijen de voorwaarde dat er braakschade moet zijn. Ook sluiten sommige verzekeraars schade bij natuurrampen uit, bijvoorbeeld bliksem of hagel. Het is dus raadzaam om uw polisvoorwaarden te (laten) raadplegen of u goed verzekerd bent bij diefstal, brand of natuurrampen.

Tot slot

Wilt u dat wij uw zonnepanelen aantekenen op de polis van uw Claeren Zekerheidspakket, wilt u weten of u goed verzekerd bent, of wilt u een verzekering afsluiten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur, via telefoonnummer 073 – 303 30 60.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dit ons dan weten.