Zonnepanelen

Zonnepanelen

Veel mensen plaatsten zonnepanelen, of overwegen dit te doen. Heeft u zonnepanelen? Dan wilt u natuurlijk niet dat er iets met uw zonnepanelen gebeurt. Helaas is er altijd kans op schade aan uw zonnepanelen door bijvoorbeeld storm, daarom is het belangrijk dat u zich hiervoor verzekert!

Claeren Zekerheidspakket
Heeft een Claeren Zekerheidspakket en wilt u uw zonnepanelen verzekeren? Geeft dit dan aan ons door. Wij tekenen de zonnepanelen dan aan op de polis. U betaalt hiervoor een lage extra premie. U bent dan goed verzekerd voor uw zonnepanelen bij brand, diefstal en storm.

Opstal- of inboedelverzekering?
Heeft u een eigen woning maar verzekert u deze niet in het Claeren Zekerheidspakket? Dan is het belangrijk om na te gaan of uw opstalverzekering schade door/aan zonnepanelen dekt. Dat hangt naast de polisvoorwaarden bijvoorbeeld ook af van de wijze waarop u de panelen bevestigde. Het is mogelijk dat uw opstalverzekering zonnepanelen niet standaard meeverzekert.

Bent u geen eigenaar van uw woning maar plaatste u wel zonnepanelen? Het Claeren Zekerheidspakket dekt schade aan de panelen dan via een toevoeging op uw inboedelverzekering. Deze toevoeging noemen we huurdersbelang. Tot een waarde van € 6.000,- verzekert u zich dan voor schade aan zonnepanelen door brand, diefstal en storm. Is de waarde hoger? Dan verzekeren wij deze hogere waarde tegen een aanvullende premie. Heeft u zonnepanelen en verzekert u uw inboedel niet in het Claeren Zekerheidspakket? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar schade aan deze panelen niet dekt.

Uitsluitingen
Zonnepanelen zijn eenvoudig en zonder braakschade te demonteren. Bij diefstal hebben veel verzekeringsmaatschappijen dan ook de voorwaarde dat er inbraakschade moet zijn. Ook sluiten sommige verzekeraars schade bij natuurrampen uit, bijvoorbeeld bij bliksem of hagel. Het is dus raadzaam om uw polisvoorwaarden te (laten) raadplegen of u goed verzekerd bent bij diefstal, brand of natuurrampen.

Tot slot
Wilt u dat wij uw zonnepanelen aantekenen op de polis van uw Claeren Zekerheidspakket, wilt u weten of u goed verzekerd bent, of wilt u een verzekering afsluiten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur, via telefoonnummer 073 – 303 30 60.