Betalingsachterstand op uw verzekering(en)

Het kan gebeuren dat u niet genoeg saldo op uw rekening heeft staan. Dan lukt het ons niet om uw premie te incasseren. U kunt ook een keer vergeten uw premie over te maken. In beide gevallen heeft u een betalingsachterstand. Wij sturen u dan een betalingsherinnering.

Wat kunt u doen bij een betalingsachterstand?

 • Wilt u de openstaande premie direct betalen?
  Dan kunt u dat doen via het rekeningnummer dat op uw nota staat. Vermeld daarbij altijd uw polisnummer.
 • Kun u niet meteen betalen?
  En u heeft nog geen brief ontvangen van het incassobureau. Neem dan spoedig contact op met uw adviseur.
 • Heeft u al een brief van de gerechtsdeurwaarders gekregen?
  Dan loopt het contact over je betalingsachterstand via hen. Zij helpen je dan graag verder.
 • Heeft u zorgen over uw financiën of heeft u schulden?
  Al ruim 36.000 mensen met schuldzorgen werden geholpen met gepast advies bijvoorbeeld via geldfit.nl. Doe via geldfit.nl een gratis online test en krijg advies op maat.

Wat gebeurt er wanneer u een betalingsachterstand heeft?
Reageert u niet op de betalingsherinneringen? Dan loopt uw betalingsachterstand op en lopen de aanmaningskosten op. Uiteindelijk neemt het incassobureau van ons over.

U kunt misschien een betalingsregeling treffen
Lukt het u niet om uw premieachterstand in één keer te betalen? Dan kunt u misschien een betalingsregeling met ons of de verzekeraar treffen. Samen met u stellen wij een betalingsregeling vast. Wij moeten de premie dan wel kunnen incasseren van uw rekening. Als dat niet lukt, vervalt de regeling.

Als uw motorrijtuig onverzekerd is, bent u strafbaar
De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is uw motorrijtuig niet verzekerd? Dan krijgt u van RDW een boete van honderden euro’s. U bent namelijk wettelijk verplicht uw motorrijtuig te verzekeren.

Wanneer stopt de dekking van uw verzekering?
Wanneer u de premie niet betaalt, stopt de dekking van uw verzekering. In de brief staat welke datum voor u van toepassing is. De dekking vervalt dan met terugwerkende kracht. U kunt dus geen claims indienen vanaf het moment dat de premie bij ons binnen had moeten zijn.

U heeft betaald. Wanneer bent u weer verzekerd?
U bent weer verzekerd vanaf de dag nadat wij uw achterstallige premie ontvingen. Dit geldt ook voor uw motorrijtuigenverzekering.

Wilt u voortaan via automatische incasso betalen?
Met een automatische incasso verkleint u het risico dat u een premiebetaling mist. U kunt hiervoor contact opnemen met uw adviseur.