Verplicht dragen van een goedgekeurde helm op een snorfiets

Verplicht dragen van een goedgekeurde helm op een snorfiets

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een goedgekeurde helm te dragen op een snorfiets. Om deze reden kiezen veel snorfietsers ervoor om hun snorfiets om te laten bouwen naar een bromfiets. Heeft u dit ook gedaan of bent u dit van plan? Lees dan snel verder.

Verplichte goedkeuring van de RDW
Als u uw snorfiets om heeft laten bouwen tot een bromfiets, mag u niet meteen de weg op. U bent namelijk verplicht de bromfiets te laten keuren door de Dienst Wegverkeer (RDW). Na goedkeuring krijgt u een gele kentekenplaat voor uw bromfiets.

Aanpassen verzekering
Nu uw snorfiets een bromfiets is, moet uw verzekering aangepast worden. Doet u dit niet? Dan biedt uw snorfietsverzekering geen dekking bij een onverhoopte schade. De premie van een bromfiets is hoger dan voor een snorfiets, dit komt omdat een bromfiets sneller rijdt dan een snorfiets en de kans op schade aan of door de bromfiets daardoor groter is. Natuurlijk zoeken wij graag naar de scherpste premie voor uw bromfiets.

Geeft u de wijziging niet door?
Dan kan dit grote gevolgen hebben. Zoals beschreven is een onverhoopte schade niet gedekt. De bromfiets komt namelijk niet meer overeen met de omschrijving van het verzekerde voertuig.

Tot slot
Wilt u onbezorgd rijden na het ombouwen van uw snorfiets naar een bromfiets? Geef dan direct het juiste kenteken en de wijziging aan ons door. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 073- 303 30 60 of via relatiebeheer.particulier@claeren.nl

Contact

Vrijblijvend meer informatie of direct een offerte ontvangen?
Bekijk ons hele team