Elektrische step

De elektrische step wordt steeds populairder in Nederland. Misschien denkt u er aan om er een aan te schaffen, of heeft u er al een. Uiteraard moet u goed verzekerd zijn. Wij informeren u graag over waar u op moet letten.

Niet alle elektrische steps zijn goedgekeurd
Hoewel er veel verschillende elektrische steps worden aangeboden, is er maar een aantal goedgekeurd voor verkeersdeelname. De meeste steps zijn dit niet. U kunt op deze website lezen of uw elektrische step is goedgekeurd door het RDW. Heeft u een goedgekeurde step? Dan moet u deze op eenzelfde manier als een brommer verzekeren.

Niet goedgekeurd, niet verzekerd
Voor alle steps die niet zijn goedgekeurd door de RDW geldt dat u niet verzekerd bent wanneer u zich met de step op de openbare weg bevindt. Brengt u als bestuurder schade aan een ander toe? Dan bent u niet verzekerd. Belangrijk om te weten, want de kosten van dit soort schades kunnen hoog oplopen. Als u bijvoorbeeld met uw auto letsel toebrengt aan een ander, is dit gedekt onder uw wettelijke aansprakelijkheid op uw autoverzekering. Dit geldt niet voor een ongeluk met een niet door de RDW goedgekeurde, en onverzekerde elektrische step.

Vragen?
Heeft u vragen, of wilt u een verzekering afsluiten voor een goedgekeurde step? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.