Dag van het Kasteel op 6 juni 2022

Meer informatie over Dag van het Kasteel...

Op 6 juni 2022

Dag van het Kasteel

De komende editie van Dag van het Kasteel op 6 juni 2022 staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen doorstonden. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Die dag worden er verhalen verteld over bijvoorbeeld welke rampen kastelen en buitenplaatsen door de eeuwen heen doorstonden en hoe zij daaruit kwamen. Er zijn ruim 100 kastelen en buitenplaatsen te bezoeken op tweede pinksterdag.

Kastelen en buitenplaatsen kregen in hun lange geschiedenis te maken met oorlogsgeweld, met natuurrampen en met eigenaren die hun goed vergokten of verwaarloosden.

Natuurlijk wordt er die dag ook gekeken naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakte Nederland rampzalige tijden mee door corona en door de overstromingen die vooral Limburg troffen.

Op www.dagvanhetkasteel.nl lees, luister en kijk je verhalen over rampen en reddingen en vind je informatie over Dag van het Kasteel.