Claeren & Taylor Mates

Claeren & Taylor Mates

De Brabantse financieel dienstverlener Claeren Advies Groep heeft het in Oss gevestigde Taylor Mates overgenomen. Door de overname ontstaat een organisatie van 79 medewerkers met vestigingen in ’s-Hertogenbosch en Oss en een omzet van ruim 8,5 miljoen euro.

Sterke regionale focus

Taylor Mates, onafhankelijk registermakelaar in assurantiën, biedt Claeren een uitstekende aansluiting tot het werkgebied rondom de gemeente Oss. Taylor Mates telt 29 medewerkers en is al ruim 29 jaar actief in de financiële dienstverlening. Met 50 medewerkers is Claeren al bijna 100 jaar actief en beschikt het naast een eigen volmacht bedrijf en beursmakelaardij, ook over een Arbodienst en HR-adviestak. De strategische samensmelting van de twee tot één krachtige, grote organisatie zal de positie van Claeren en Taylor Mates, zakelijk en particulier, in de driehoek ’s-Hertogenbosch, Oss, Eindhoven versterken.

Nieuw perspectief: 1+1= 11

De samenvoeging brengt het beste uit twee werelden samen. Directeur Marc Claeren: ‘Wij kenden Taylor Mates al als professionele collega met goede proposities op inkomens- en pensioenadvisering en een groot regionaal netwerk. Vanuit onze groeistrategie een relevante organisatie om toe te voegen aan de Claeren Advies Groep.’ Beide partijen beschikken over een duidelijke focus op hoogwaardige advisering en richten zich op de ondernemer en het bedrijfsleven. Directeur Peter Taylor Parkins: ‘Onze visies en DNA wijken nauwelijks af. Het samengaan stelt ons in staat onze opdrachtgevers een nog bredere en professionelere dienstverlening te bieden.’ Zowel Marc Claeren als Peter Taylor Parkins blijven ongewijzigd actief binnen het bedrijf en hun vestigingen.

Uitbreiding specialisatie

Voor de relaties van Claeren betekent de overname een versterking van het adviesteam voor Pensioen, Leven en hypotheken. Daarnaast biedt de overname kansen om de Arbo en HR dienstverlening aan een bredere klantengroep aan te bieden. Operationeel directeuren Michiel Laarman (Claeren) en Bart van Helvoort (Taylor Mates) onderstrepen deze voordelen. Michiel Laarman: ‘Door de bundeling van krachten zijn wij in staat om de kwaliteit van onze dienstverlening verder te verbeteren. Daarnaast biedt het kansen voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen en specialiseren.’

Voor de relaties van beide kantoren heeft de krachtenbundeling weinig merkbare gevolgen. De nieuwe organisatie behoudt de vestigingen in ’s-Hertogenbosch en Oss. Vooralsnog opereren beide bedrijven onder de voor klanten en stakeholders vertrouwde eigen naam. De nieuwe organisatie behoort tot de top 40 onafhankelijk financieel dienstverleners in Nederland met een sterke focus op de regio Noordoost en Zuid Brabant.