Pensioen particulier

Voor de opbouw van de oudedagsvoorziening adviseert Claeren op drie hoofdlijnen:

  • Collectief pensioen: het pensioen voor uw werknemers.
  • Individueel pensioen: het pensioen voor de ondernemer.
  • Lijfrente: de individuele opbouw van een oudedagsvoorziening voor de ondernemer of particulier.

Collectief pensioen

Als uw onderneming geen verplichte aansluiting heeft bij een bedrijfstak pensioen fonds (BPF) kunt u uw werknemers een eigen regeling bieden. Claeren heeft een ruime ervaring met het adviseren, bemiddelen en beheren van collectieve pensioenregelingen voor zowel grote als kleine bedrijven. Geheel onafhankelijk gebruiken we alle mogelijkheden die de markt biedt. Met onze relaties komen wij een dienstverleningsovereenkomst overeen. We leggen daarin vast welke werkzaamheden we voor u uitvoeren. In de meeste gevallen gaat dat om het gehele traject vanaf de inventarisering van de wensen tot en met het beheer van de regeling. Als u al een regeling heeft kunnen we ook het beheer daarvan overnemen.

Individueel pensioen

Individueel pensioen is meestal van toepassing voor de DGA. Zeker sinds het beëindigen van de mogelijkheid om pensioen in eigen beheer op te bouwen is individueel pensioen een goede keuze. In deze vorm heeft de DGA de keuze uit diverse vormen van pensioen. Geheel verzekerd of juist alleen voor het verzekeren van de nabestaanden. Ook hier gebruiken wij alle mogelijke uitvoerders geheel onafhankelijk. Voor deze regelingen gebruiken we dezelfde methode voor het vastleggen van onze dienstverlening.

Lijfrente

Een werknemer of een zelfstandig ondernemer kan er ook voor kiezen om de opbouw van een voorziening van inkomen voor de oude dag te verwezenlijken via een lijfrente. Bij deze vorm van opbouw van “pensioen” spaart of belegt men een premie die men onder bepaalde voorwaarden in mindering kan brengen op de inkomstenbelasting. Voor een werknemer is dit vaak een middel om een voorziening op te bouwen omdat de werkgever geen pensioenregeling biedt. Soms om deze individueel te optimaliseren. Voor een zelfstandig ondernemer (eenmanszaak) is het de enige methode om via een uitvoerder een voorziening te treffen. Ook de DGA kan gebruik maken van lijfrente opbouw.

Meer weten?

Ons advies op maat verzekert u van de best passende pensioenoplossing voor uw persoonlijke situatie of die van uw bedrijf. Graag vertellen wij u hier meer over. Geïnteresseerd in onze aanpak? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via telefoonnummer 073 – 303 30 00 of per e-mail info@claeren.nl