Wintersport

25 november 2019

Wintersport

De wintertijd komt er aan en dat betekent dat veel Nederlanders op wintersport gaan in het buitenland. Een wintersportvakantie brengt veel risico’s met zich mee. Het is verstandig om hiervoor een reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering wintersport
Waar let u op als u voor de wintersport een reisverzekering afsluit? Zoals u weet is iedereen die in Nederland woont of werkt* verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Deze zorgverzekering dekt ook de onvoorziene kosten die u in het buitenland maakt. Maar raakt u op de piste gewond en moet u met een helikopter naar een ziekenhuis? Dan krijgt u te maken met flinke kostenposten die niet standaard gedekt zijn. Voor de kosten die niet standaard gedekt zijn, kunt u een wintersportdekking bij de reisverzekering sluiten. Met deze dekking bent u verzekerd voor medische en buitengewone kosten zoals, redding, opsporing of repatriëring tijdens wintersport. Ook is dan schade aan of diefstal van uw sportuitrusting meestal meeverzekerd. Sluit u een wintersportdekking? Dan bent u ook verzekerd tijdens alpineskiën, snowboarden, langlaufen en schaatsen**.

Tip
Houd er rekening mee dat er in sommige landen winterbanden verplicht zijn. Dit geldt ook voor sneeuwkettingen.

Vragen?
Wilt u meer weten over uw (doorlopende) reisverzekering of heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 073 – 303 30 60.

* de regels over de verplichte basisverzekering vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-een-zorgverzekering-af-te-sluiten
** op iedere verzekering zijn verzekeringsvoorwaarden van toepassing. Exacte informatie over wat wel en niet verzekerd is, vindt u in de verzekeringsvoorwaarden. 
Aan deze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dit ons dan weten.