Privéverzekeringen dekken geen zakelijke gebeurtenissen

09 oktober 2018

Veel zelfstandigen denken dat zij met hun privéverzekeringen ook gedekt zijn voor zakelijke schade. Dit is niet het geval. In dit artikel leest u hier meer over.

Zakelijke verzekeringen

Een particulier afgesloten verzekering geeft geen dekking bij schade die ontstond door of tijdens bedrijfsmatige werkzaamheden. Zo moet u als zelfstandige bijvoorbeeld altijd een zakelijke inboedelverzekering afsluiten. Dit is de inventaris- en goederenverzekering. Deze verzekering dekt niet alleen schade en diefstal van de spullen in uw bedrijfspand, maar ook de opgeslagen goederen. Deze verzekering biedt dekking voor bijvoorbeeld machines, computers en gereedschappen. Zakelijk aangeschafte spullen moet u dus apart verzekeren op een zakelijke polis. Uiteraard zijn er bepaalde voorwaarden van toepassing, zo is diefstal alleen verzekerd als er sprake is van braakschade aan het pand en zijn met name genoemde evenementen verzekerd. In de verzekeringsvoorwaarden leest u hier meer over.

Tot slot

Zorg er bij verzekeringen voor dat er een scheiding is tussen privé en zakelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is vervelend als u er bij schade achter komt dat u niet verzekerd bent.

Vragen?

Welke verzekeringen voor u van belang zijn, bekijken wij graag voor u. Heeft u nog vragen of wilt u nog meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 073 – 303 30 00 of per e-mail info@claeren.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dit ons dan weten.