Aansprakelijkheid beperken

09 oktober 2018

Als u aan het werk bent, kunt u altijd schade aan anderen of aan hun spullen veroorzaken. Gaat het om letselschade? Dan gaat het vaak om grote bedragen. Een schade is nooit helemaal te voorkomen. Graag geven wij vijf tips om de aansprakelijkheidsrisico’s voor uw bedrijf te beperken.

Vijf tips

1. Maak goede afspraken met uw leveranciers

Bekijk goed wie uw leveranciers zijn en ga na of er maar één leverancier is of meerdere. Meerdere leveranciers maakt u namelijk minder kwetsbaar als er problemen zijn. Verder is het belangrijk dat u de leveringsvoorwaarden checkt of laat checken. Zo weet u wanneer het risico op u overgaat.

2. Neem uw eigen bedrijfsprocessen goed door

Zorg ervoor dat u goed weet wat er in uw bedrijf gebeurt. Zo kunt u het proces volgen en controleren. Denk hierbij ook aan de verplichte certificeringen en controles. U wilt natuurlijk dat uw klanten tevreden zijn. Is dit niet het geval? Dan moet u dit in een klachtenprocedure vastleggen.

3. Uw personeel

Uw personeel heeft grote invloed op de kwaliteit van uw product of dienst. Maak met uw werknemers goede afspraken over het werk en procedures. U als werkgever heeft een verantwoordelijkheid voor uw personeel. Bijvoorbeeld een veilige werkomgeving. Controleer uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of de dekking bij schade voldoende is.

4. Gaat er iets mis?

Bedenk wat u doet als er toch iets verkeerd gaat. Bijvoorbeeld wat u moet doen als u producten moet terughalen. Ook de communicatie is hierbij van belang. Bepaal van te voren aan wie u wat gaat vertellen en hoe u dit gaat aanpakken.

5. Uw klanten

Breng uw klanten goed in kaart. Komt dit overeen met uw ondernemingsplan? Maak afspraken met uw klanten over wat u levert en onder welke voorwaarden.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

U kunt zich verzekeren voor aansprakelijkheid voor schade aan spullen van anderen of letselschade. De verzekeraar dekt dan de schade als u aansprakelijk bent.

Vragen?

Heeft u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en wilt u weten wat wel of niet gedekt is bij schade of wilt u deze verzekering afsluiten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 073 – 303 30 50.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dit ons dan weten.