Hypotheekrente blijft stijgen, wat kunt u doen?

Hypotheekrente blijft stijgen,

wat kunt u doen?

De stijging van de hypotheekrente zet door. De 10-jaars rente klimt al naar 4%. Hoge energieprijzen, de toenemende inflatie en de oorlog in Oekraïne zijn belangrijke oorzaken.

Nieuwe hypotheek / hypotheek oversluiten
De stijging lijkt vooralsnog weinig invloed te hebben op de woningmarkt. De prijzen blijven hoog, maar de financieringsmogelijkheden veranderen. Zo stijgt de maandlast en daalt de maximale leensom. Toch is de verwachting is dat een nieuwe woningmarktcrisis met snel dalende huizenprijzen uitblijft.

De rente is historisch gezien nog erg laag. Het kan daarom verstandig zijn om nu in actie te komen. Bijvoorbeeld als u uw hypotheek wilt oversluiten en niet het risico wilt lopen dat de rente nog verder stijgt. Onze specialisten zien sterk oplopende verwerkingstermijnen bij de geldverstrekkers. Wees er dus snel bij!

Wat kun je doen om het risico van rentestijging te beperken?
1. Vraag een voorstel voor renteherziening aan.
2. Had u al koopplannen? Dan kunt u overwegen deze te versnellen. Door de rentestijging neemt uw leencapaciteit meestal af. Graag informeren wij u over de voordelen en eventuele risico’s.
3. Het is nu tijd om je hypotheek over te sluiten. Door de rentestijging neemt de boeterente af.

Wilt u advies?
Vraag onze de hypotheekadviseurs om advies. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak op een van onze kantoren in Oss, ’s-Hertogenbosch of Drunen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 073 – 303 30 00. Wij helpen u graag om uw kansen op een hypotheek te vergroten.

Rob van den Hurk
06 – 109 154 45

Onno van de Geijn
06 – 200 186 55