Hypotheekmogelijkheden voor “duurhuurders”

Hypotheekmogelijkheden voor “duurhuurders”

Wilt u graag een huis kopen maar heeft u hier vooralsnog geen mogelijkheden voor? En betaalt u wel een hoge huur? Sinds kort zijn er hypotheekmogelijkheden voor ‘duurhuurders’.

Voor wie?
Deze hypotheekmogelijkheden zijn er voor huurders die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een goedkope huurwoning, maar te weinig verdienen om een huis te kunnen kopen. Daardoor zijn zij veroordeeld tot huren in de vrije sector. Een duur alternatief, omdat de huur die zij betalen vaak hoger is dan de hypotheeklasten voor een vergelijkbaar koophuis.

Waarom?
Geldverstrekkers toetsen momenteel vooral op inkomen. Hierdoor vallen duurhuurders vaak tussen de wal en het schip. Door nu rekening te houden met de betaalcapaciteit van de hoge huur wordt kopen voor deze doelgroep wellicht mogelijk. U kunt bij de deskundige hypotheekadviseurs van Claeren terecht voor een pilot die wordt uitgevoerd door 4 geldverstrekkers in samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Vereniging Eigen Huis (VEH). Met individueel maatwerk bieden wij duurhuurders in de vrije huursector meer kans om een woning te kopen en te financieren met NHG.

Wat zijn de voorwaarden?
Om in aanmerking te komen voor beoordeling dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:
1. U huurt in de vrije sector en betaalt een relatief hoge huur, bijvoorbeeld € 1.000,- per maand.
2. U heeft de afgelopen 36 maanden een woning gehuurd. Dit kunt u aantonen met een huurcontract.
3. U betaalt de huur met vaste regelmaat en had hierin minimaal 24 maanden geen achterstanden. Dit kunt u aantonen met bankafschriften.
4. Uw inkomen en vermogen bleven de afgelopen maanden stabiel.

Bent u een flexwerker of zzp’er?
Deze mogelijkheid is er ook voor u. De geldverstrekkers controleren of uw inkomen stabiel is. Wij verzorgen de communicatie tussen u, uw boekhouder en de geldverstrekker.

Meer informatie?
Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u zelf een duurhuurder die graag een huis wil kopen? Wij helpen u graag om uw kansen op een hypotheek te vergroten! U kunt contact opnemen met een van onze hypotheekadviseurs via telefoonnummer 073 – 303 30 00. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak op één van onze kantoren in ’s-Hertogenbosch, Oss of Drunen.